PROEVEN

Startlijst vrijdag 30 augustus 2019

ATTRACTIES

Vrijdag:

14:00 - 17:00 uur:

Optreden van "The Animo's" op de senioren-namiddag.

The Animo's

Zaterdag:

14:00 - 17:00 uur:

'Ontmoeting aan de Top': THE PLACE TO BE.

14:00 - 17:00 uur: optreden close-up goochelaar Arno Tablo

Tijdens de OAT kunnen we genieten van het spektakel dat Silver (Kenny Belaey himself) ons op de piste zal brengen met zijn fiets.

speerspelen ridders
speerspelen ridders

Zondag:

VERENIGINGENBEURS 's namiddags.

ROYAL QUEST:

Spektakelshow-riddertornooi

Classic Car Tour door de rustieke Kempen

Voor de 3° keer: OLDTIMER RALLY met vertrek en aankomst op de jumping.

Meer dan 50 oldtimers van 25 jaar en ouder alsook exclusieve wagens vertrekken samen om 11.00u voor een aangename rit van ca. 100 km door de mooie, groene Kempen.

Rond 17.00u komen de wagens terug aan en rijden ze een 'overwinningsrondje' en kan het publiek de unieke wagens bewonderen.

Tussen 9.00u en 11.00u kunnen zowel de toeschouwers als de rallyrijders de dag starten met een luxe-ontbijt. Ondertussen kunnen de wagens bezichtigd worden.

Na vertrek van de wagens is er doorlopend randanimatie voor jong en oud en kan u natuurlijk genieten van de gezelligheid die de jumping te bieden heeft.

Na aankomst van de wagens krijgt u de kans om de oldtimers en exclusieve wagens te bezichtigen en kan iedereen die wilt aansluitend deelnemen aan de lekkere BBQ die onze traiteurdienst met veel zorg voor u bereidt.

Deelnemen aan de rally?

Elke oldtimer van minstens 25 jaar oud alsook een 'exclusieve' wagen kan zich aanmelden voor deelname aan de rally.

De prijs hiervoor bedraagt € 280 per wagen. Hiervoor krijgt u een lekker ontbijt voor de start van de rally en een uitgebreide verzorgde BBQ na aankomst, inclusief drank (exclusief sterke drank).

In elke wagen mogen twee deelnemers plaatsnemen. Tevens ontvangt u het road book die u door de rustieke Kempen leidt en een unieke rallyplaat.

Inschrijven dient te gebeuren voor 12 augustus. Inschrijven gebeurt HIER met vermelding van naam eigenaar of rallyrijder, naam co-piloot, merk van de wagen, bouwjaar en nummerplaat.

Iedereen welkom!

Ook niet-rallyrijders zijn van harte welkom op deze zondag! Met de jumping volop aan de gang, de doorlopende randanimatie voor groot en klein en het lekkere eten en drinken is er voor elk wat wils.

Het event is vrij toegankelijk voor iedereen.

Indien u wilt deelnemen aan het ontbijt betaalt u € 37,00 per persoon (en € 16,00 pp voor kinderen van 4 tem 12 jaar). Voor de luxe BBQ is het € 78,00 per persoon (en € 25,00 pp voor kinderen van 4 tem 12 jaar).

Het ontbijt vindt plaats tussen 9.00u en 11.00u, de BBQ van 17.30u tot 21.00u. Inschrijven voor het ontbijt en/of de BBQ gebeurt ter plaatse.

Oldtimer Zandhoven
Oldtimer Zandhoven

ORGANISATIE

Het comité komt iedere maand samen om de volgende jumping voor te bereiden. Ieder lid heeft zijn eigen specifieke taak. Het resultaat mag er dan ook ieder jaar zijn.  

 

Ook dit voorbije jaar hebben we er alles aan gedaan om de jumping tot een succes uit te bouwen zodat we het verenigingsleven van Zandhoven ten volle kunnen steunen.

 

Hiernaast vindt u de 14 leden van het comité met hun respectievelijke verantwoordelijkheid.

 

Het comité laat zich voor het protocol bijstaan door Francis Jennes.

 

De jumping wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de lokale politie, de brandweer en het Vlaamse Kruis.

HISTORIEK

De oudste nationale jumping van het land startte in oktober 1970 op initiatief van wijlen Armand Tyteca, de toenmalige organisator van jumping Antwerpen in het Sportpaleis. Hij vroeg of er iemand een geschikt terrein wist liggen voor een groot springfestijn.  

Gust Zagers, zelf ruiter van de LRV Oelegem met paardrijdende zonen Johan en Dirk, had aan de rand van de gemeente Zandhoven aan de Oelegembaan nog een terrein liggen. Hij kon er Emiel Peeters en Zandhovens ereburgemeester Willy De Bie mee enthousiasmeren. 

De jaarlijkse Jumping Zandhoven zorgde ervoor dat de gemeente uitgroeide tot de grootste paardengemeente van het land. Oktober werd de maand van het paard, met prijskampen, tuigpaardenwedstrijden, de jumping en als sluitstuk de wijding. Naderhand werd de jumpingdatum verschoven naar begin september, omdat de kans om uitgeregend te worden dan toch iets kleiner was. 

CONTACT

E-MAIL


Jumping

Ontmoeting a/d Top

Restaurant


TELEFOON


Jumping

Ontmoeting a/d Top

Secretariaat

: +32495360409 (Gust Lenaerts)

: +32496217135 (Ludo Van den Eynde)

: +3234641605 (Enkel tijdens de jumping)

LOCATIE

2240 ZANDHOVEN, Populierenhoeve 22 (GPS: ZANDHOVEN, Osseweg).


Vanuit Turnhout: Neem de E34 tot aan de afrit 20 (Zoersel). Rij rechts in de richting Lier over circa 4 km. U ziet dan aan uw rechterkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarvoor slaat u rechtsaf de Osseweg in.Volg de pijlen.


Vanuit Antwerpen: Neem de E34 tot aan afrit 19 (Oelegem), alwaar u rechts naar Zandhoven gaat. U rijdt via de Oelegembaan en neem de tweede straat rechts (Bogaereweg) vervolgens de Osseweg.


Vanuit Hasselt en Herentals: Neem de E313 tot aan afrit Massenhoven, alwaar u rechts richting Zoersel rijdt. Na 1 km ziet u aan uw linkerkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarachter slaat u linksaf de Osseweg in.Volg de pijlen.


Vanuit Lier: Rij tot over de E313 richting Zoersel. Na 1 km ziet u aan uw linkerkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarachter slaat u linksaf de Osseweg in.Volg de pijlen.


*** GRATIS PARKING *** GRATIS PARKING *** GRATIS PARKING ***